Matematik
uligheder
19. oktober 2002 af
SP anonym (Slettet)
løs disse uligheder.
1) -2x-7>eller=5x+21
2) -3x
3) -1/2x>-3
4) 1/2x-5>eller = 3x+15
5)-4x+12
6) 1/2x> -1/3x
7) 1/2(x-1)>3(2-x)+x
8) 2(x+2)(x-8)>eller=(x+3)(2x+4)
vil gerne have hjælp til disse hurtigst muligt.
1) -2x-7>eller=5x+21
2) -3x
3) -1/2x>-3
4) 1/2x-5>eller = 3x+15
5)-4x+12
6) 1/2x> -1/3x
7) 1/2(x-1)>3(2-x)+x
8) 2(x+2)(x-8)>eller=(x+3)(2x+4)
vil gerne have hjælp til disse hurtigst muligt.
Svar #2
19. oktober 2002 af Sam
Kom da selv med nogle forslag, lidt for nemt bare at smide opgaven op.
Svar #3
20. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)
du kan normalt bare bruge samme regler som ved almindelig ligning-løsning, altså som om der stod =
men du skal bare huske at man skal vende ulighedstegnet hvis der gange/dividers med noget negativt.
men du skal bare huske at man skal vende ulighedstegnet hvis der gange/dividers med noget negativt.
Skriv et svar til: uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
