Matematik

differentialligning

17. maj 2006 af ET (Slettet)
En differentialligning er givet ved

dh/dt=-0,168·kvdr(h)

Hvordan løser man denne ligning, når der indgår en kvadratrod??

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af Lybech (Slettet)

Kvadratrod er det samme som at opløfte i en 0,5. Dvs. ligningen kommer til at se ud som:

dh/dt=-0,168*h^0,5


Svar #2
17. maj 2006 af ET (Slettet)

men det gør jo ikke, at jeg kommer tættere på en løsning!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af sontas (Slettet)

Prøv med noget seperation af de variable, du må også kende til et punkt på grafen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2006 af piper (Slettet)

Separation af de variable:

1/kvdr(h)*dh = 0,168*dt


1/kvdr(h) er også lig h^-0,5.. dette hænger sammen med at tage kvadratroden af noget er det somme som at opløfte i 0,5 + reglen: 1/x^n = x^-n

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Tjek https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=2950.

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.