Matematik
Parabel
18. maj 2006 af
LiquerEyes (Slettet)
En parabel har ligningen:
y=-x^2+4x-1
Bestem de værdier af tallet a, for hvilke linjen med ligningen y=ax har netop ét punkt fælles med parablen?
Hjæææææælp!!!
y=-x^2+4x-1
Bestem de værdier af tallet a, for hvilke linjen med ligningen y=ax har netop ét punkt fælles med parablen?
Hjæææææælp!!!
Svar #2
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)
Sæt parablens forskrift lig a*x, og du har en 2. grads ligning. Hvornår har en sådan netop én løsning?
Svar #5
18. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)
Ja, men jeg forstår ikke hvilken fremgangsmetode man skal bruge. Jeg ved godt at d=0 altså 0=b^2-4ac, men jeg forstår ikke hvad man skal gøre for at nå facit???
Svar #7
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)
Du når frem til 2. gradsligningen
-x² + (4-a)*x - 1 = 0.
Diskriminanten er
d = (4-a)² - 4*(-1)*(-1) = 16 + a² - 8a - 4 = a² - 8a + 12.
Du skal løse ligningen d = 0, som altså er en 2. gradsligning. De søgte a-værdier er altså rødderne i 2. gradsligningen.
-x² + (4-a)*x - 1 = 0.
Diskriminanten er
d = (4-a)² - 4*(-1)*(-1) = 16 + a² - 8a - 4 = a² - 8a + 12.
Du skal løse ligningen d = 0, som altså er en 2. gradsligning. De søgte a-værdier er altså rødderne i 2. gradsligningen.
Skriv et svar til: Parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
