Matematik

Logaritme u. hjælpemidler

18. maj 2006 af electronica_ME (Slettet)
Skal til eksamen i morgen, men har opdaget at jeg har problemer med logaritmeopgaver.. Kan nogle hjælpe mig med løsningen af dette?

f(x)=b*x^a
f(2)=4 og f(4)=32

Og så skal jeg bestemme a og b..

Jeg er nået frem til:

a= log(8) / log(0,5)

hvordan kommer jeg videre?

På forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Brug, at log(1/2) = -log(2) og at 8 = 2³.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Nu har du en a-værdi og dermed indsættes nu et punkt i f(x) dvs.
f.eks 4=b*2^a

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af Ivan Baso (Slettet)

a = den(x2-x1)rod af(y2/y1)

b findes så ved at isolere lidt

Svar #4
18. maj 2006 af electronica_ME (Slettet)

Uuuh.. Tak ;) Nu har jeg styr på det!

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2006 af mathon

I : 4=b*2^a
II: 32=b*4^a

II divideres med I
32/4=b*4^a/(b*2^a)

8=(4/2)^a=2^a

ln(8)=ln(2^a)=a*ln(2)
a=ln(8)/ln(2)
a=ln(2^3)/ln(2)
a=3*ln(2)/ln(2)=3
a=3, som indsættes i I,

4=b*2^3
4=b*8,
b=1/2, hvoraf

f(x)=1/2*x^3


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2006 af kransekagen (Slettet)

#3
Så kan jeg bare ikke se hvordan man i hovedet skulle kende kvadratroden af 32

eller sqrt(32/4)?

Hmmm...

Skriv et svar til: Logaritme u. hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.