Kemi

Kemi HJÆLP PLEASE

11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
hej med jer

jeg har brug for jeres hjælp til følgende opgave:

Ældre glasurer til stentøj mv. er blanding af bly(II)oxid, PbO, og kvarts, SiO2.

En glasur til et stentøjsfad er fremstillet af 10,0g SiO2 og 21,2g PbO.

a) Beregn glasurens blyindhold, idet
resultatet angives i masseprocent.

Det viser sig, at fadet afgiver Pb^2+, specielt når glasuren kommer i kotakt med sure væsker.
For at undersøge blyafgivelsen behandles fadet med syre i et stykke tid, hvorefter der neutraliseres. Man ender med at have 50,0 mL opløsning, hvori den aktuelle koncentration af Pb^2+ er 0,00420 M. Opløsningen blandes i et bægerglas med 40,0 mL 0,0105 M kaliumiodid ved 25 grader C.

b) Vis, at der vil udfældes PbI2(s)

Når der står "vis", hvad vil det så sige, hvordan skal man gøre det?

Det dannede PbI2 indgår i ligevægt med ionerne i opløsningen:

PbI2(s) pil mod højre og venstre Pb^2+(aq)+ 2I^-(aq)

c) Beregn deltaH standard for
opløsningsreaktionen og forklar, at
ligevægten forskydes mod højre ved
opvarmning.

d) Beregn delta S standard for
opløsningsreaktionen og kommenter
resultatet.

Hvoradan skal man kommenter et resultat, nogen der kan give mig ideer til det

e) Ved hvilken temperatur går bundfaldet
netop i opløsning?


På forhånd tak

Svar #1
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Vil meget gerne have hjælp hurtigst muligt tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

Først og fremmest: jeg har ikke så meget tid men her er lidt at starte med :)

a) Find ud af hvor stor en masse bly udgør af blyoxidet. Divider dette tal med med den samlede masse.

b) Find koncentrationerne af bly(2+) og iod(-1) efter sammenblandingen. Opstil udtrykket for opløselighedsproduktet og udregn om det overstiger tabelværdiens værdi (den skal du slå op).

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

a) er det rigtig det jeg laver:

n(PbO)=21,1g/(223,2g/mol)=0,0950 mol,
hvor M=207,2+16.

n=m/M <=>
m=n*M <=>
m=0,0950mol*223,2g/mol
m(PbO)=21,294.

Og så ved jeg ikke lige hvad jeg skal gøre, nogen som kan hjælpe mig med at komme videre med opgaven...

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Jeg håber, at der er nogen der ser på det, og vil selvfølgelig hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Jeg har altså virkelig brug for jeres hjælp i dag nu, da det er en opgave jeg skal aflevere i morgen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Er der nogen overhoved der kan hjælpe mig med kemi lige nu?

Skriv et svar til: Kemi HJÆLP PLEASE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.