Matematik

Potensfunktion

19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)
V=429*L^2,9

Bestem en regneforskrift for L som funktion af vægten V.

Hvordan gør man det??? Jeg ved selvfølgelig, at det skal være noget med f(x) eller L=b*V^a, men hvad skal man gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Hej.
Du skal da bare rykk rundt på formlen. Det er jo allerede en potensfunkion.
- Med mindre du får af vide, at den nye forskrift også skal være en potensfunktion?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2006 af lany (Slettet)

Den funktion, du har opskrevet er V som funktion af L. L som funktion af V fås ved at isolere L.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Ja, præcis.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Der gælder, at

V = 429*L^2,9 =>
V/429 = L^2,9 =>
(V/429)^(-2,9) = L

Afrundet er dette det samme som, at

L ~ 2,322*10^(-8)*V^(-2,9)

Svar #5
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Okay! Så havde jeg gjort det rigtigt :D Jeg blev bare forvirret da jeg så det rigtige facit (har facitlisten):

L=0,124x*V^0,345

Men nu hvor jeg har afprøvet at sætte et tal ind gi'r det, det samme resultat... Så må mit facit vel være ligeså godt som facitlistens ik'!

L=2,9 kvadratrod af (V/429)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Hvad mener du med følgende?

L = 2,9 kvadratrod af (V/429)

Svar #7
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Øh! At man tager rod 2,9 af V divideret med 429

Svar #8
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Det er vist bare mig, der er lidt af en matematik spasser :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Med ord hedder det så

``den 2,9'ente rod af (V/429)''

Ordet ``kvadratrod'' gælder _kun_ for ``den 2. rod''.

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Tja. Meningen var vel god nok.
By the way, jeg har gjort det på samme måde, som din facitliste.

Svar #11
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

OK! Det slog mig også, at det ikke hed kvadratrod, men jeg viste ikke man kaldte det den 2,9'ende/ente rod. Så lærte jeg også lidt i dag :D

Til CHristina:
Hvordan når du frem til det resultat? Bare af nysgerrighed, men jeg kunne måske også lære lidt af det...

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Sådan her plejer jeg at gøre, når jeg skal løse en sådan opgave:

V=429*L^2,9 <=>

V/429=L^2,9 <=>

2,9'ente rod(V/429)=2,9'ente rod(L^2,9) <=>

2,9'ente rod(V/429)=L

Sig til, hvis der er noget du ikke forstår.

Svar #13
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Nå ok! Jeg troede der facittet:
L=0,124x*V^0,345 du var nået frem til, da vi ellers regner opgaven ens... så MÅ det da være rigtigt :D

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Hehe. Upsi, vist mig der kom til at læse forkert. Det må du undskylde. Men ja, det er helt hundrede rigtigt. - Ellers bygger al mine matematiske evner på noget løgn. :(

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

* alle

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

2,9'te rod af (V/429)
= (V/429)^(1/2,9)
= (V/429)^0,345 (cirka)
= V^0,345 * (1/429)^0,345
= V^0,345 * 0,123

Så de to udtryk er (med afrunding) ens.

Brugbart svar (0)

Svar #17
20. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Der er en fejl i #4

" (V/429)^(-2,9) = L"...er ikke korrekt men derimod L =(V/429)^(1/2,9) og det er noget ganske andet...

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#17:
Det har du helt ret i; der var jeg for hurtig.

Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.