Kemi

PH i 0,2M Na3PO4?

20. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)
Beregn PH i 0,2M opløsning af Na3PO4?

Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2006 af Jelly (Slettet)

da det er en opløsning af stærk syre så anvender du blot formlen som følger:

pH = -log(cs)

dvs.

pH = -log (0,2)

pH = 0,70






Svar #2
20. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)

jo tak fordi du ville svare på mit indlæg...

men dette resultat stemmer ikke overens med facitet

pH= 12,8


hmm?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2006 af dnadan (Slettet)

en af fejlene i dette, er at #1 finder pH først.
Formlen hedder oprindeligt:
pOH=-log(cb)
pOH+pH=14

Dog mener jeg at denne base er enten tripot eller diprot, men dette må du heller spørge Frodo eller kemikasper om...jeg er sikker på at de nok skal give dig en god forklaring:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2006 af Maelkeboette (Slettet)

PO4^3- er en middelstærk base med Kb på 2,40*10^-2M

Derfor bruges formlen for middelstærke baser til udregningen.

Man får da at pOH=1,23

pH=14-1,23=12,77

Det er vigtigt altid at finde syrens/basen styrke før man begynder sine udregninger. Ellers er det dømt til at gå galt.

Svar #5
20. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)

mange tak, nå ja. Det er jo også rigtigt. Jeg prøvede at slå kb op for hele stoffet, men kunne ikke finde det!

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Det er fordi Na+ ikke har nogen syre/base egenskaber, og derfor ikke har indflydelse på styrken af basen.


Svar #7
20. maj 2006 af tigerbjørn (Slettet)

Jeg har også lige et andet spørgsmål. som jeg håber at du vil svare på.

indlægget hedder :tryk

jeg har siddet med den et stykke tid nu...

Skriv et svar til: PH i 0,2M Na3PO4?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.