Matematik

Differentiering

12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
1
Jeg skal differentiere ln numerisk x, dette er jo: 1/x, men er dette x så også numerisk ??

2
x*lnx-x skal også diff:

lnx -1, men dette skal give ln x, hvad gør jeg forkert??

3
Denne her har jeg også problemer med;

0,5(x+sinx cosx)..

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2004 af erdos (Slettet)

1) Tror det...

2) I første led ganger du to funktioner. Har du husket det? Jeg får nemlig ln(x)....

3) Den sidste... hmm, hvad står der? Skal den differentieres eller hvad skal der ske?

Svar #2
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

2)

x*lnx-x

Når jeg ganger de to funktioner får jeg: 1* lnx = lnx, derefter bruger jeg f+g ? f`+g`=>

1/x -1

3
Den sidste skal også differentieres..

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2004 af erdos (Slettet)

f'(x)*g(x) + g'(x) * f(x) bruges på første led:

1*ln(x) + 1/x * x = ln(x) + 1

og da amdet led differentieret er -1 er resultatet vupti fremkommet...

Hygge...

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2004 af erdos (Slettet)

Andet led er selvfølgelig 1.... Det kan godt misforstås som det står skrevet...

Svar #5
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Det skulle også give ln x

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2004 af erdos (Slettet)

Hvad snakker du om? Resultatet er ln(x)....

Første led giver ln(x) + 1 og andet led giver 1

Derfor ln(x) + 1 - 1 = ln(x)

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.