Matematik

tangentligning

21. maj 2006 af stumpL (Slettet)
Nogen der kan bevise ligningen for en tangent for mig???

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Tangentens ligning i punktet (x0,f(x0))

Liniens ligning: y-y0 = a(x-xo)

yo = f(x0)

a = f'(x0) = tangentens hældning, og vi har da

y-y0 = a(x-xo) <=>

y-f(x0) = f'(x0)(x-x0) <=>

y = f(x0)+f'(x0)(x-x0)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#1 Tilføjelse

Såfremt det var det du ledte efter i #0.

Svar #3
21. maj 2006 af stumpL (Slettet)

#1
kan du lave beviset hvor liniens ligning = ax+b ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#3

Det har jeg aldrig gjort før. ´Jeg kiggede lige lidt på nettet, og jeg fandt ingen som beviste sætningen ud fra y = ax + b. Desværre. Mine lærenøger giver mig heller intet svar, men jeg skal da ikke afvise at det er muligt.

Svar #5
21. maj 2006 af stumpL (Slettet)

y=ax+b
a=f'(x)
b=f(x)-ax0

y=ax+b
=ax(f(x0)-ax0)
=f(x0)+ax-ax0
=f(x0)+a(x-x0)
=f(x0)+f'(x0)(x-x0)

sådan kunne selv... hihi

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg spørger bare: er Taylors sætning gymnasiepensum?

Svar #7
21. maj 2006 af stumpL (Slettet)

#6
kender ikke sætningen...

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2006 af allan_sim

#6.
Nej.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#7,

Jeg kan se i en anden tråd, at du går i 1. g, så Taylors sætning har du ikke hørt om.

Svar #10
21. maj 2006 af stumpL (Slettet)

#9
Jeg går ikke i 1.g (bliver student i år)

Svar #11
21. maj 2006 af stumpL (Slettet)

#9
Det er nok fra tråden om diff.kvotient, hvor jeg skriver at afsnittet om diff.kvotient er opgivet fra 1.g-bogen i mat.

Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.