Matematik
eksp eller potensfunktion?
21. maj 2006 af
MrX (Slettet)
Hej,
jeg er i tvivl om, hvornår jeg skal bruge en eksponentielfunktion(1) frem for en potensfunktion(2). Det er meget forvirrende, at deres funktioner ligner hinanden.
1. f(x)=b*a^x
2. f(x)=b*x^a
I hvilke opgaver vil det være typisk at bruge en eksponentiel funktion og en potensfunktion?
Jeg forstår ikke det, jeg læser i min grundbog, så håber der er en der kan hjælpe mig med forklare forskellen i brug af funktionsforskrifterne.
jeg er i tvivl om, hvornår jeg skal bruge en eksponentielfunktion(1) frem for en potensfunktion(2). Det er meget forvirrende, at deres funktioner ligner hinanden.
1. f(x)=b*a^x
2. f(x)=b*x^a
I hvilke opgaver vil det være typisk at bruge en eksponentiel funktion og en potensfunktion?
Jeg forstår ikke det, jeg læser i min grundbog, så håber der er en der kan hjælpe mig med forklare forskellen i brug af funktionsforskrifterne.
Svar #2
21. maj 2006 af atomos89 (Slettet)
Jeg er selv ikke expert i det, men det eneste metode at skelne på disse to funktioer som jeg husker er at:
- Eksp.funktioner er lineære på enkeltlogpapir
- potensfunktioner er linæere på dobbeltlogpapir.
- Eksp.funktioner er lineære på enkeltlogpapir
- potensfunktioner er linæere på dobbeltlogpapir.
Skriv et svar til: eksp eller potensfunktion?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
