Matematik
Hjælp til en mat opg.
12. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med den her gamle eksamens opgave?
I(t) = 4,2 + 2,5sin(50pi*t) t skal være større end eller lig med 0
1) Bestem strømstyrken til tiden t = 0 samt den største og den mindste strømstyrke.
2)Hvornår er strømstyrken første gang 6,0 ampere? ( Det er I der er ampere )
I(t) = 4,2 + 2,5sin(50pi*t) t skal være større end eller lig med 0
1) Bestem strømstyrken til tiden t = 0 samt den største og den mindste strømstyrke.
2)Hvornår er strømstyrken første gang 6,0 ampere? ( Det er I der er ampere )
Svar #1
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
1)
sæt t=0
så :
I(t)=4,2 + 2,5sin(50pi*0) <=>
I(t)=4,2 + 2,5sin(0) <=>
I(t)=4,2 + 2,5*0=4,2
2)
er cirka det samme, bortset fra du kender I og ikke t.. bare isoler t
6=4,2 + 2,5sin(50pi*t)
6-4,2 = 2,5sin(50pi*t)
1,8/2,5 = sin(50pi*t)
sin^-1(1,8/2,5)=50pi*t
(sin^-1(1,8/2,5))/50pi=t
har ik lige en lommeregner her :E
sæt t=0
så :
I(t)=4,2 + 2,5sin(50pi*0) <=>
I(t)=4,2 + 2,5sin(0) <=>
I(t)=4,2 + 2,5*0=4,2
2)
er cirka det samme, bortset fra du kender I og ikke t.. bare isoler t
6=4,2 + 2,5sin(50pi*t)
6-4,2 = 2,5sin(50pi*t)
1,8/2,5 = sin(50pi*t)
sin^-1(1,8/2,5)=50pi*t
(sin^-1(1,8/2,5))/50pi=t
har ik lige en lommeregner her :E
Skriv et svar til: Hjælp til en mat opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
