Matematik
Hjælp !!
22. maj 2006 af
Maria89006 (Slettet)
Hejsa..
Jeg har en opgave for som lyder således:
Keplers 3. lov siger, at en planets middelafstand til Solen i tredje er proportional med kvadratet på omløbstiden.
Oversæt dette til en formel.
Nogle der evt. kan hjælpe mig med det? Det ku være dejligt :) På forhånd tak..
Jeg har en opgave for som lyder således:
Keplers 3. lov siger, at en planets middelafstand til Solen i tredje er proportional med kvadratet på omløbstiden.
Oversæt dette til en formel.
Nogle der evt. kan hjælpe mig med det? Det ku være dejligt :) På forhånd tak..
Svar #1
22. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
(a^3) = K*(T^2)
a = middelafstand
K = keplerkonstanten
T = omløbstiden
Find de relevante data for planeterne i vort solsystem og plot dem ind i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem eller lad et regneark om beregningerne.
Keplers 3. lov kan direkte udledes af gravitationsloven. Kepler kom før Newton, men kunne ikke bevise sin sætning, kun vise den.
a = middelafstand
K = keplerkonstanten
T = omløbstiden
Find de relevante data for planeterne i vort solsystem og plot dem ind i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem eller lad et regneark om beregningerne.
Keplers 3. lov kan direkte udledes af gravitationsloven. Kepler kom før Newton, men kunne ikke bevise sin sætning, kun vise den.
Skriv et svar til: Hjælp !!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
