Kemi
respiration
23. maj 2006 af
thomas1001 (Slettet)
2. Under respiration i levende celler omdannes glucose til kuldioxid og vand.
a: Hvor stor en stofmængde kuldioxid og vand dannes der ved respiration af 20 g C6H12O6 ?
b: Hvor meget ilt anvendes til denne reaktion ?
2. Under respiration i levende celler omdannes glucose til kuldioxid og vand.
a: Hvor stor en stofmængde kuldioxid og vand dannes der ved respiration af 20 g C6H12O6 ?
b: Hvor meget ilt anvendes til denne reaktion ?
Svar #1
23. maj 2006 af dnadan (Slettet)
Opskriv først reaktionsskemaet for respirationen, herefter kan du vende tilbage hertil for yderligere hjælp, men dette er en start...
Svar #2
23. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)
Find molarmasser af C6H12O6, O2, CO2, H2O vha. periodesystemet.
Brug:
m = M·n
<=> n = m/M
Du regner stofmængden af glucose og bruger forholdene i reaktionsskemaet til at finde stofmængderne af de andre stoffer. Udregn m af stofferne ved at bruge førstnævnte formel. Du behøver ikke at gøre det samme for alle. Når der er en tilbage, som du mangler at regne massen af, kan du regne den, fordi summen af masserne er den samme på begge sider.
Brug:
m = M·n
<=> n = m/M
Du regner stofmængden af glucose og bruger forholdene i reaktionsskemaet til at finde stofmængderne af de andre stoffer. Udregn m af stofferne ved at bruge førstnævnte formel. Du behøver ikke at gøre det samme for alle. Når der er en tilbage, som du mangler at regne massen af, kan du regne den, fordi summen af masserne er den samme på begge sider.
Skriv et svar til: respiration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
