Kemi

Opløselighed

23. maj 2006 af dnadan (Slettet)
Hvordan findes opløseligheden af Mg(OH)2 i 0,100M NaOH ved 25 C

Kan ikk lige se hvordan jeg skal lave den.
Er kun kommet frem til:
Mg(OH)2->Mg2+ + 2OH- dermed:
ko=[Mg2+]*[OH-]^2

Nu skal jeg finde kk, men har desværre ingen ide om hvordan den ser ud i dette tilfælde, er der en der vil hjælpe mig med dette problem?

på forhånd mange tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2006 af Micc_86 (Slettet)

Hvis I bruger Helge Myginds kemi bøger, så står der et eksempel på side 102 med lige præcist den heterogene ligevægt :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2006 af Micc_86 (Slettet)

hovsa... nvm. Jeg læste forkert!!! :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2006 af Micc_86 (Slettet)

(føler jeg spammer denne tråd!!!)

Nå, men du kan sagtens bruge det eksempel, selvom Mg(OH)s blandes med NaOH i dit tilfælde. Fra starten vil koncentrationen af OH- nemlig være lig 0,100M.

Men ellers kig på eksemplet
(hvis I altså bruger den bog!?!)

(:

Svar #4
23. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Kan bare ikk se det lige nu...Jeg ved ikk hvad der sker med magnesiumionen det er der hvor jeg går i stå, kan du mon hjælpe mig?:S

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2006 af sapiens (Slettet)

[Mg+] = x
[OH-] = 2x + 0,100 M

Ko = [Mg+]*[OH-] = x*(2x+0,100)

Tror jeg nok.

Svar #6
23. maj 2006 af dnadan (Slettet)

tja.. det giver i hvert fald mere mening end det jeg prøvede lige før...laver lige opgaven... tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2006 af Micc_86 (Slettet)

#5 Det er rigtigt, altså ved ligevægt (:

Ko = [Mg+]*[OH-]^2

1,2*10^-11 M^3 = x*(0,100 M + 2x)^2

Du kan isolere x i denne ligning - eller du kan løse den ved MATH, SOLVER på TI-83 (:

I eksempel 16 i bogen står der man kan lave en tilnærmelse... jeg ved dog ikke, om det er muligt at lave en tilnærmelse i dette tilfælde, da indholdet i parentesen er i anden samt at x i parentesen fordobles :o

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2006 af sapiens (Slettet)

Ups, det var vist en dummefejl.

Jeg får x = 1,2*10^-9 M^2

Svar #9
23. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Jeg får også x=1,2*10^-9, men er det ikke M og ikke M^2?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2006 af sapiens (Slettet)

Jov, jeg har fået kuller af alt det eksamenslæsning...

Svar #11
23. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hehe ok... jeg er selv meget forvirret lige nu...men tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2006 af sapiens (Slettet)

Hmm... opløselighed kan jo kun være angivet i M :) Ved ikke hvor jeg fik M^2 fra.

Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.