Matematik

hjælp til ligning

25. maj 2006 af parisa (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med følgende ligning:

a(x+b/2a)^2 = d/4a
<=>
(x+b/2a)^2 = d/4a^2

hvordan kan der komme 4a^2 på højresiden ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

Fordi du dividerer med a
(d/4a)/a = d/4a²

Svar #2
25. maj 2006 af parisa (Slettet)

men a/a = 1 og ikke a^2...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2006 af allan_sim

#2.
At dividere med a er det samme som at gange med 1/a. Derfor står der

(d/4a)/a = (d/4a)*(1/a)

Vi ganger to brøker ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner. Altså er

(d*1)/(4a*a) = d/(4a^2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2006 af Nickleby (Slettet)

a(x+b/2a)^2 = d/4a
(ax+ab/2a)^2 = d/4a
2ax+2ab/4a = d/4a
2ax+2ab = d

Svar #5
25. maj 2006 af parisa (Slettet)

aha.. okay... takker...

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2006 af Mitton (Slettet)

#4 der går da vist et eller andet galt der?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Nu kan jeg så konstatere, at I alle sammen er forkert på den, omend I mener det rigtige (der mangler parenteser!). For nu eksempelvis at korrigere #3, så har vi at

(d/(4a))/a
= (d/(4a))*(1/a)
= (d*1)/(4a*a)
= d/(4a²)

Svar #8
31. maj 2006 af parisa (Slettet)

i siger at:
At dividere med a er det samme som at gange med 1/a..?
hvordan kan det være??

Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.