Kemi

udregning af masse

27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)
hvordan udregner man massen af fx NaOH

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2006 af Katty (Slettet)

Den molare masse?

Svar #2
27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

der står bare: beregn massen af NaOH. derefter beregnes stofmængden af NaOH

men masse er det ikke m

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Du skal kende stofmængden(skal du kende ellers kan du ikke beregne massen) og malarmassen(finder du i det periodiske system = atomvægt)

n= m/M <=> m = n*M


Svar #4
27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

stofmængden er det n?
hvordan finder jeg den

det skal nok siges at vi skal lave et forsøg hvor vi putter noget NaOH3 i en digel og opvarmer og finder nogle forskellige resultater

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2006 af 150972 (Slettet)

De resultater I har fundet hvad tror du det er?

Kan det tænkes at "noget" er fordampet og I så har vejet restproduktet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Hvis det er tilfældet, har du jo massen m.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2006 af 150972 (Slettet)

har opgaven været at måle/veje et stof af, finde m, n og M, opvarme det/smelte det, sammenligne produktets værdier med de værdier I havde fra starten af. Finde ud af hvad der kan have fordampet/"forsvundet" eller ændret sig og hvorfor.

HVad hedder forsøget ?

Svar #8
27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

forsøget hedder: øvelse med natron.
vi skal veje en digel - fylde den halvt med natron veje den med digel - ophede det.

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2006 af 150972 (Slettet)

kig nærmere på nedenstående, det kan være du bliver indspireret.

http://studi.dk/opg/pdf/o231.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2006 af 150972 (Slettet)

inspireret

Svar #11
27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

HEY - det er lige præcis den øvelse vi skal skal lave, hos os er der bare en masse ekstraspørgsmål og jeg ved ikke hvordan jeg finder m?
og hvorfor er det en fejlkilde hvis digelen er varm når den bliver vejet?

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Det ved jeg faktisk ikke????

Du finder m på samme måde som de har fundet den i opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Du kan evt. søge på I de opgaver der allerede findes på studieportalen. Det er ok at blive inspireret.

Svar #14
27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

jeg ved ikke hvor jeg søger - og er det ikke meget forvirrende med alle de opgaver

Svar #15
27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

jeg ved stadig ikke hvordan jeg finder m

Svar #16
27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

hvordan finder man m?

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. maj 2006 af dnadan (Slettet)

tja eftersom du ikk har specificeret dig, er det lidt svært at hjælpe dig...
Prøv at skrive dine resultater herind, så giver det mere mening for os der skal hjælpe...

Svar #18
27. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

før ophedning har jeg
masse af digel og låg
masse af digel+låg+NaHCO3
efter ophedning
masse efter ophedning NaHCO3+digel+låg
jeg skal finde massen af NaHCO3, det ved jeg godt hvordan man gør: det er den 2. måling minus den første.
så hedder et af spørgsmålene:
antag at omdannelsen af NaHCO3 sker som angivet i reaktionsskema (NaHCO3=Na2O(s) + H2O(g) + CO2(g)hvor stor en stofmængde Na2O dannes der af den anvendte srofmængde NaHCO3? beregn derefter massen af Na2O.?

Brugbart svar (0)

Svar #19
27. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm kan du ikk prøve at skrive et mere forståeligt reaktionsskema... = giver ingen mening..

Brugbart svar (0)

Svar #20
27. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Men såfremt du mener:
NaHCO3->Na2O + H2O + CO2
her skal du først afstemme reaktionen... gør det så vender jeg tilbage...

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.