Kemi
Ligevægt
28. maj 2006 af
Lasse_ (Slettet)
Ved 500 grader spaltes phosgen til carbonmonooxid og chlor, hvor Kp=0,304 bar.
a) Opskriv et reaktionsskema
I et lufttom beholder leder man COCl2 ind ved trykket 0,76 bar.
b) Bestem omdannelsesgraden ved ligevægt
c) Bestem gasblandingen tryk ved ligevægt
---
Jeg kan stort set kun løse den første opgave:
a) COCl2 (g) <-> CO (g) + Cl2 (g)
Men de andre er jeg rimlig lost i. Jeg ved at omdannelsesgraden er:
a= p(CO)/p0(COCl2)
men kan ikke så hvordan jeg skal få den løst.
a) Opskriv et reaktionsskema
I et lufttom beholder leder man COCl2 ind ved trykket 0,76 bar.
b) Bestem omdannelsesgraden ved ligevægt
c) Bestem gasblandingen tryk ved ligevægt
---
Jeg kan stort set kun løse den første opgave:
a) COCl2 (g) <-> CO (g) + Cl2 (g)
Men de andre er jeg rimlig lost i. Jeg ved at omdannelsesgraden er:
a= p(CO)/p0(COCl2)
men kan ikke så hvordan jeg skal få den løst.
Svar #2
02. juni 2006 af vag (Slettet)
Havde B-niveau sidste år, men jeg må indrømme at jeg ikke kan huske detaljerne om ligevægt.
Svar #3
02. juni 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Jeg får omdannelsgraden til:
a = 46,3 % (forudsat at jeg har regnet rigtigt hvad jeg dog mener jeg har)
Du kommer ud i en 2-gradsligning, som giver det førnævnte resultat.
Total trykket ved ligevægt:
P(total)=P(start)*(1+a)
SÅ kan du selv regne det sidste ud.
a = 46,3 % (forudsat at jeg har regnet rigtigt hvad jeg dog mener jeg har)
Du kommer ud i en 2-gradsligning, som giver det førnævnte resultat.
Total trykket ved ligevægt:
P(total)=P(start)*(1+a)
SÅ kan du selv regne det sidste ud.
Skriv et svar til: Ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
