Matematik

differentialligning

13. marts 2002 af SP anonym (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig.
Opgaven lyder:
En funktion er løsning til differentialligningen dy/dx = x / (1+y^2) , og grafen går gennnem P(4,1). Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
Jeg vil gerne have en forklaring også, og ikke kun en ligning, for jeg har flere tilsvarende stykker. Det er selve f(x), jeg har problem med, tror jeg.
På forhånd tak. ULLA.

Svar #1
13. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

Du skal bruge nedenstående ligning:

f(x) - f(x0) = f'(x0) · (x - x0)

Hvor x0 er lig 4, f(x0) er lig 1 og f'(x0) er lig 4 / (1 + 1^2) = 2.

Håber at det er hjælp nok, ellers er du meget velkommen til at skrive igen!

Svar #2
15. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

Nej, desværre, det er ikke nok for mig, jeg føler mig på bar bund. Skal jeg sætte tallene ind i ligningen, du har givet, så får jeg: 4-1=2*(x-x0)) og hvad så?????
Hilsen herfra.

Svar #3
15. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

Nej det får du faktisk ikke. Hvis du læser hvad jeg skriver får du faktisk:

f(x) - 1 = 2 · (x - 4)

<=>

f(x) = 2·x - 3

Der har du så dit facit. Du bedes selvfølgelig selv tjekke resultatet for eventuelle regnefejl fra min side.

Svar #4
16. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

Bliver det ikke 2x-7 ???
Mange tak for hjælpen Sam, det er ikke nemt, når klappen en gang imellem går ned, og bliver der i længere tid, så er det godt, at nogen forstår, at bøje det i neon. Ulla.

Svar #5
16. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

Jo selvfølglig ;)

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.