Matematik
Parameterfremstilling
29. maj 2006 af
Herter (Slettet)
Hej
Jeg har følgende facts:
r vektor=(1,2,1)
n vektor=(3,4,1)
n*r (skalarprodukt) = 12
|n| = sqrt(26)
Nu skal jeg finde Parameterfremstillingen for projektionen af linjen på planen.
Der bruger jeg følgende formel:
r1=r-((r*n)/(|n|'2))*n
=
1 3
r1 = 2 - (12/26) * 4
1 1
hvilket giver mig følgende resultat:
18/26
28/26
14/26
Og det er forkert.. resultatet skal give:
-5
2
7
Hvad gør jeg forkert?
Jeg har følgende facts:
r vektor=(1,2,1)
n vektor=(3,4,1)
n*r (skalarprodukt) = 12
|n| = sqrt(26)
Nu skal jeg finde Parameterfremstillingen for projektionen af linjen på planen.
Der bruger jeg følgende formel:
r1=r-((r*n)/(|n|'2))*n
=
1 3
r1 = 2 - (12/26) * 4
1 1
hvilket giver mig følgende resultat:
18/26
28/26
14/26
Og det er forkert.. resultatet skal give:
-5
2
7
Hvad gør jeg forkert?
Svar #1
29. maj 2006 af Herter (Slettet)
Formlen skal se således ud:
.....1.............3
r1 = 2 - (12/26) * 4
.....1.............1
.....1.............3
r1 = 2 - (12/26) * 4
.....1.............1
Svar #2
29. maj 2006 af Herter (Slettet)
ARG!
Jeg håber i forstår formlen da det er lidt svært at lave rigtigt :(
Jeg håber i forstår formlen da det er lidt svært at lave rigtigt :(
Svar #3
29. maj 2006 af Herter (Slettet)
Hmm
tror jeg fandt fejlen.
Fik det til:
-10/26
4/26
14/26
Og det passer fint
så gange jeg med 13 på alle led så får jeg
-5
2
7
:)
tror jeg fandt fejlen.
Fik det til:
-10/26
4/26
14/26
Og det passer fint
så gange jeg med 13 på alle led så får jeg
-5
2
7
:)
Skriv et svar til: Parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
