Matematik

Ligning

30. maj 2006 af Hotq (Slettet)
Jeg skal finde for hvilke værdier x, x+1 og x+2 kan være sidernes længde i henholdsvis en retvinklet trekant og en vilkårlig trekant.

Ligningen for den retvinklede trekant har jeg opstillet således:

x² + (x+1)² = (x+2)²

men hvordan regner I den ud og hvad før I af løsning ? jeg har prøvet på min lommeregner, men jeg synes ikke at jeg får alle løsningerne med.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af allan_sim

#0.
Du skal have fat i kvadratsætningerne:

(x+1)² = x²+2x+1
(x+2)² = x²+4x+4

I alt står at læse, at

x²+x²+2x+1 = x²+4x+4

Og ved at flytte rundt kommer man frem til

x²-2x-3=0

Løs denne og de har de mulige x-værdier (der er kun én reel mulighed).

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.