Matematik

trigonometri

30. maj 2006 af parisa (Slettet)
hej..

dette er en opgave fra en test, som jeg ikke kan løse:

Trekant ABC har arealet 25.
Højden fra A til siden BC er 8.
Vinkel C er 44,2deg.

deg=grader

Udregn længden af siderne i trekanten..?

håber i kan hjælpe mig!

mvh parisa


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

Brug:
sin(C) = (h_a)/b
Isolér b
Derefter:
T = ½ab·sin(C)
Isolér a
Til sidst bruger du cosinusrelationerne til at regne sidste side.

Svar #2
30. maj 2006 af parisa (Slettet)

okay.. mange tak! det er rigtig nok, men jeg har fået at vide at man også kan finde a, på en nemmere måde, nemli ved at sige:

a=25/4= 6,25

dette er meget enklere, men jeg forstår ikke hvor nævneren 4 kommer fra??

måske det kan forklares??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#2

Det er hvis man bruger formlen
T = ½*h(a)*a

I dit tilfælde vil det give følgende udreging:

25 = ½*8*a <=> 25/4 = a

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

Det er også rigtigt.
T = ½(h_a)*a
<=> a = 2T/(h_a) = T/(½(h_a))

Svar #5
30. maj 2006 af parisa (Slettet)

okay, super, tusind tak!

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.