Andre fag

Musikalsk analyse!? Behøver DIN hjælp!

31. maj 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg skal op til mundtlig musik her i 2.g, d. 8. juni! Desværre er jeg ikk specielt god til teori-delen af det!

Jeg skal følge et papir hvor man skal besvare handling i sangen, toneart/taktart, akkompagnement osv osv! Men jeg er virkelig ikke god til musik-teori!

Sangene jeg har svært ved, er fra samlingen der hedder "Songs of Travel" - Det drejer sig om sangene: The Vagabond, Youth and Love og I have trod the upward..

Et af mine store problemer er fx, at jeg ikke ved hvordan man finder ud af, hvilken toneart de her sange er i! Jeg kan nemlig ikke høre det!

På forhånd tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2006 af pigen88 (Slettet)

hej du:)

For at finde ud af, hvilken toneart en sang står i, behøver du ikke kunne lytte dig frem til det... du skal blot se på, hvilke faste fortegn der er (står i starten af hver nodelinie) om der f.eks. er to #er elr om der er b elr sårn noget.. og når du så har fundet frem til det kan du kigge i den kvintcirkel som helt sikkert står i din musikbog:) så er der to muligheder, f.eks. hvis der ikke er nogle faste fortegn er står sangen enten i C-dur eller A-mol, så skal du kigge på akkorderne. Står der C eller A flest steder i sangen? (Typisk først eller sidst i sangen).

Håber du kan bruge mit svar til noget :)

Skriv et svar til: Musikalsk analyse!? Behøver DIN hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.