Dansk

Læse dansk med en HHX-eksamen

17. januar 2004 af Lieberkuchen (Slettet)
Jeg intereserer mig meget for faget dansk på HHX, hvor jeg går. Kan man godt læse dansk med en HHX-eksamen, og stadig kunne følge med? Jeg tænker i den forbindelse på, at det jo mest er folk med en studentereksamen, der læser humanistiske fag som b.la dansk.

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2004 af Cas_sen (Slettet)

Interessen er jo den vigtigste drivkraft, og hvis du samtidigt har kundskaberne i åben, bør du ikke få det mere vanskeligt end folk med en alm. studentereksamen.

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2004 af starF (Slettet)

Dansk i almen gym er meget forskellig fra dansk på HH. Hvis du har i sinde at læse dansk, så synes jeg ikke du skal spilde din tid at gå på HH og have alle de fag om handel, så hellere vælge almen gym, det giver dig en mere almen dannelse og gør dig mere rustet til at læse humanistiske fag.

Svar #3
17. januar 2004 af Lieberkuchen (Slettet)

Det er ikke noget jeg er 100 % sikker på at læse, men faget intereserer mig meget. Jeg synes faktisk det er et meget relevant fag på HHX, fordi det tit giver én et litterær forståelse for de samfundsforhold man meget arbejder med på HHX. Jeg synes dansk er nemmere at forstå når man har så mange samfundsrelaterede fag på HHX. Jeg har tit kunne drage paralleller mellem dansk og andre fag på HHX, og omvendt.

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2004 af Cas_sen (Slettet)

#2

Almen dannelse, vorherre bevares :-)

Det er den tilbagevendende diskussion med forskellen på de to uddannelser, men jeg er hel sikker på at hvis du har interessen og har fulgt med i undervisningen så skal du nok kunne gennemføre et dansk studie efterfølgenden.

Og du har ret i at man på HHX kan perspektivere alting til hverdagen, hvilket måske er et af de største +'er.

Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2004 af starF (Slettet)

#4 yep det vil han sagtens kunne. Men med almen gym. vil han blive bedre rustet, hvis han vil læse dansk, det er jeg 100% sikker på. HH er kun til dem som vil læse handel bagefter.

Brugbart svar (1)

Svar #6
17. januar 2004 af Cas_sen (Slettet)

#5 :-)

Nu er han jo på HHX, og så ser jeg ingen grund til han burde droppe det og vælge et alment gymnasium istedet.

Vi kan dog blive enige om at hvis han forinden havde vidst han ville dansk efter 3.HH eller 3.G, så ville det nok ha været et bedre valg.

Som udgangspunkt skal man jo have de samme muligheder, vi ser jo også mange fra det almene gymnasium vælge at blive revisor fx. :-)

Svar #7
17. januar 2004 af Lieberkuchen (Slettet)

Som jeg hele tiden har sagt: Det er ikke noget jeg er 100 % sikker på jeg vil læse, men det er nok noget af det der kommer på top-5 listen. Jura har jeg også overvejet, men jeg ved ikke helt om det er noget der vil intereserer mig i længden. Ok, måske er alm. gym såkaldt almentdannende, men til gengæld følger det på samme måde med samfundets udvikling kontra HHX. Stort set alt hvad vi laver har noget med nu´et at gøre. Der er folk med en HHX der har læst dansk, og kommet ud med ganske gode resultater. Man kan godt blive andet end gymnasielærer, hvis man har læst dansk. Folk inden for reklame- og mediebranchen efterspørger også folk med en danskuddannelse, og man ved til gengæld så en masse om markedsføring og reklamer etc., når man har gået på HHX.

Svar #8
17. januar 2004 af Lieberkuchen (Slettet)

En lille rettelse: Der skulle stå " Ok, alm. gym er såkaldt almentdannende. men til gengæld følger det IKKE på samme måde med samfundets udvikling kontra HHX."

Brugbart svar (1)

Svar #9
17. januar 2004 af Jean

#6: "Som udgangspunkt skal man jo have de samme muligheder, vi ser jo også mange fra det almene gymnasium vælge at blive revisor fx. "

Hvad er der underligt i det?

Brugbart svar (1)

Svar #10
17. januar 2004 af Averell (Slettet)

Cas_sen har ret. Bare tag ind og læs dansk på uni, hvis du har mest lyst til det. Din HHX giver dig jo adgang uden problemer. Når der findes masser af folk, som har gået i det almene gymnasium og bagefter læste humaniora, men er endt i det pulserende erhvervsliv, må du jo kunne gøre det samme bare med omvendt fortegn. Det betyder ikke så meget, hvilken gymnasial uddannelse, du har. Det er måske kun første måned eller to, man vil kunne mærke forskel på, om folk har den ene eller anden ungdomsuddannelse. HH'erne indhenter måske det forsømte dansk på et par måneder ligesom studenter indhenter HH'erne på polit og jura. Bliv på HH, men go for it!

Brugbart svar (1)

Svar #11
17. januar 2004 af starF (Slettet)

Der er ikke noget underligt at en fra almen gym læser erhvervsøkonomi og hellere ikke underligt at de læser til ingeniør. Men det er underligt, at en HH læser ingeniør og en HTX læser erhvervsøkonomi.

Brugbart svar (1)

Svar #12
17. januar 2004 af starF (Slettet)

#10 er da enig med #10.

Skriv et svar til: Læse dansk med en HHX-eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.