Matematik

Sandsynlighed...

01. juni 2006 af baloon (Slettet)
P(A)=0,7 P(B)=0,3 P(C)=0,5

Angiv sandsynligheden når P(C A U B))
og
P(C( A fællesmængde B))

Når det gælder at P(A fællesmængde B) = 0,1


Her er C = komplementær symbolet
U = foreningsmængde symbolet

Er der nogen flinke sjæle der kan fortælle mig hvordan den løses?

På forhånd tak!


Svar #1
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2006 af sigmund (Slettet)

P(C A U B) (dvs. komplementærmængden til A forening B?):

En mængdes komplementærmængde er jo det, der ikke er en del af mængden. Sandsynligheden for det hele er 1, så

P(C A U B) = 1 - P(A U B).

Her skal du bruge reglen om inklusion-eksklusion:

P(A U B) = P(A) + P(B) - P(A fælles B).

Resten klarer du selv?




Svar #3
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

okay...

Men kan ikke finde ud af hvordan man skal regne dette ud:

P(C A U B) = 1 - P(A U B).

Hvilke tal skal jeg sætte ind?

Håber nogen kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2006 af sigmund (Slettet)

#3,

Har du læst #2?

Der står, at

P(A U B) = P(A) + P(B) - P(A fælles B).

Du kender P(A) (0.7), P(B) (0.3) og P(A fælles B) (0.1), så det er bare at sætte ind.

Svar #5
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

okay fint nok...


P(C( A fællesmængde B))

Kan det passe at man løser som

(A U B) = P(A) + P(B) - P(A fælles B).


og


P(C A U B))

P(C A U B) = 1 - P(A U B).

Vil gerne have det bekræftet.

På forhånd tak!



Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, det er korrekt forstået.

Svar #7
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

dvs. jeg får

P(C( A fællesmængde B)) = 0,9


P(C A U B) = 1 - P(A U B) = 0,1

Er det korrekt?




Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2006 af pep86 (Slettet)

ja det er korrekt

Skriv et svar til: Sandsynlighed...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.