Matematik
Bestemmelse af den omvendt funktion
18. januar 2004 af
erdos (Slettet)
Funktionen er givet ved f(x)=2x^3+3x-1. Jeg skal bestemme den omvendte og finde funktionsværdien til denne når x er 4...
Er det letteste ikke at sige:
2x^3+3x-1=4 <=>
5=x(2x^2+3)
og så se at løsningen er 1?
Jeg kan vel ikke isolere x i f(x)=2x^3+3x-1?
Er det letteste ikke at sige:
2x^3+3x-1=4 <=>
5=x(2x^2+3)
og så se at løsningen er 1?
Jeg kan vel ikke isolere x i f(x)=2x^3+3x-1?
Svar #1
18. januar 2004 af erdos (Slettet)
Det skal siges at jeg ikke behøver en forskrift for den omvendte, men skal bare bestemme funktionsværdien, når x=4
Svar #2
18. januar 2004 af Jean
Jo det ser ok ud, måske suppleret med en graf, som viser at ovenstående funktion er injektiv.
Svar #3
18. januar 2004 af erdos (Slettet)
Det var det første jeg skulle... Viste bare at den var monoton... Men tak!
Skriv et svar til: Bestemmelse af den omvendt funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
