Matematik

Mat B mundtlig eksamens spørgsmål

05. juni 2006 af 2D2F (Slettet)
Jeg går på HTX 2. år og skal op i Mat B mundtlig eksamen om en uge. Så vidt jeg ved og har forstået er det stort set de samme spørgsmål der bliver brugt hvert år, og regner derfor med at de er rimelig ens, gældende for de fleste uddanelser med Mat B.

Så ville hører om der er nogle der har været oppe og hvad deres spørgsmål var, så jeg kan lave en samling og derfor have større mulighed for at forbedrede mig.

Fandt i en anden debat disse, men kunne være rart med nogle tilføjelser hvis de eksistere, så fyr løs med spørgsmål og evt. hjemmesider.




#1

Jo jeg ka da godt skrive spørgsmålene op. Så kan det jo også være at nogle vil hjælpe mig med nogen af dem.

1. (Trigonometri)
Beskriv enhedscirklen og indfør cosiuns, sinus og tangens, samt udled nogle overgangsformler.

2. (Geometri og trigonometri)
Gør rede for teorien for beregning af ukendte sider og vinkler i retvinklede trekanter. Herunder inddrages et bevis for Pythagoras sætning.

3. (Trigonometri)
Sinus- og cosinusrelationerne ønskes udledt.

4. (Trigonometri)
Redegør for cosiuns- og sinusrelationerne, samt for anvendelser heraf i "Geometriprojektet".

Geometriprojektet = et projekt hvor vi arbejdede med disse redskaber

5. (Trekanter)
Fortæl om, hvad der gælder for medianer, midtnormaler, højder og vinkelhalveringslinjer samt gennemgå et eller flere af beviserne.

6. (Andengradspolynomier)
Der ønskes en redegørelse for løsning af andengradsligninger.

7. (Andengradspolynomier)
Fortæl om andengradpolynomiets diskriminant, samt dens anvendelse til bestemmelse af rødde og inddrag formlen for toppunktet.

8. (Funktioner)
#0

9. (Funktioner)
Der ønskes en redegørelse for faktoropløsning (faktorisering) af andengradspolynomier og samt for løsning af andengradsuligheder.

10. (Funktioner)
Fortæl om eksponentielt voksende og aftagende funktioner. Hvordan bestemmes en forskrift ud fra to givne punkter på grafen?

11. (Funktioner)
Der ønskes en redegørelse for logaritmefunktionerne log og ln og deres sammenhæng med eksponentialfunktioner. Beskriv nogle af regnereglerne og inddrag beviserne herfor.

12. (Funktioner)
Fortæl om nogle generelle begreber, som man knytter til funktioner (defintionsmængde, garf, monotoniforhold med flere) samt om grafisk løsning af ligninger og uligheder. Hvordan kan følgende ulighed løses grafisk x^2-x-2 > eller lige med x+6.

13. (Funktioner)
Fortæl om eksponentialfunktioenr, eksponentielle udviklinger og gør rede for renteformlen.

14. (Funktioner)
Gør rede for, hvordan grafer for eksponentielle udviklinger bliver til rette linjer i enkeltlogaritmiske koordinatsystemet. Inddrag fordobling- og halveringskonstanten.

15. (Trekanter)
Fortæl om, hvordan sætninger fra geometri og trigonometri kan bruges til at bestemme højder og længder i vore omgivelser og til korttegning.

16. (Matematiske modeller)
Fortæl om lineære sammenhænge, herunder om hældningskoefficient samt om lineær regression.


17. (Ligninger og uligheder)
Gør rede for løsning af lineære og eksponentielle ligninger og uligheder, samt ligninger med rødder og potenser. Løs uligheden 2x-5

18. (Funktioner)
Fortæl om rødder og potenser og gør rede for nogle udvalgte regneregler. Kvadratrods-, potensfunktion og reciprofunktioner inddrages.


https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=112260


Skriv et svar til: Mat B mundtlig eksamens spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.