Kemi
pH??
06. juni 2006 af
Jelly (Slettet)
En opløsning af HCl i vand har pH værdien 2,3. Hvad bliver pH-værdien hvis man tilsætter 75mL rent vand til 25mL af denne opløsning?
Har virkelig ingen anelse hvordan man laver denne opgaver. Håber nogen kan komme med hints..
På forhånd tak!
Har virkelig ingen anelse hvordan man laver denne opgaver. Håber nogen kan komme med hints..
På forhånd tak!
Svar #1
06. juni 2006 af Quasar (Slettet)
Eftersom HCl er en stærk syre, kan du regne med, at alle protoner er omdannet til H3O(+). Der gælder c(HCl) = [H3O+]
Bestem [H3O+] af:
[H3O+] = 10^(-pH)
Bestem n(H3O(+)) i 25mL af denne opløsning.
Bestem den nye værdi af [H3O(+)) af:
[H3O+] = n/V(samlet)
Find så pH af:
pH = -log[H3O+]
Bestem [H3O+] af:
[H3O+] = 10^(-pH)
Bestem n(H3O(+)) i 25mL af denne opløsning.
Bestem den nye værdi af [H3O(+)) af:
[H3O+] = n/V(samlet)
Find så pH af:
pH = -log[H3O+]
Skriv et svar til: pH??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
