Matematik

en retvikelet trekant

05. november 2002 af SP anonym (Slettet)
Hjælp mig med den opgave.
Jeg har en retviklet trekant ABC er side BC= 4, vinkel C= 90 grad, vinkel B= 60 grad og vinkel A= 30 grad.
Bestem side CA og side AB.

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2002 af Jean

Brug for eksempel sinus relationerne

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2002 af Christian (Slettet)

Idet du kender både A og a ville følgende regler gældende i enhver retvinklet trekant være naturlige at bruge:

a
sin A = -----
c

a
tan A = -----
b

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2002 af Christian (Slettet)

a
-
c

&

a
-
b

Sorry ;)

Svar #4
06. november 2002 af SP anonym (Slettet)


AC = BC*tan(B)
AC = 6,92820323

AB = BC/cos(A)
AB = 4,618802154

Skriv et svar til: en retvikelet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.