Kemi
Forsuring?
12. juni 2006 af
graci (Slettet)
Heysa! Er der nogle der ved hvad nitrogenforsuring og svovlforsuring er?
Hvordan kan man bekæmpe forsuringen og kan man skrive det med nogle reaktionsskemaer? TAK
Hvordan kan man bekæmpe forsuringen og kan man skrive det med nogle reaktionsskemaer? TAK
Svar #2
13. juni 2006 af Sicma (Slettet)
Ved forsuring af miljøet sker der et fald i miljøets pH-værdi, det vil sige surhedsgraden øges. De almindeligste forsuringsgasser er:
Svovldioxid (SO2),
Kvælstofoxider (NO, NO2, NOx)
og Chlor-brinte (HCL)
Nitrogenforsuring må vel så være: NO, NO2, NOx og svovlforsuring: (SO2)
Svovldioxid (SO2),
Kvælstofoxider (NO, NO2, NOx)
og Chlor-brinte (HCL)
Nitrogenforsuring må vel så være: NO, NO2, NOx og svovlforsuring: (SO2)
Svar #3
13. juni 2006 af mathon
...videreførsel af #2
når disse nitrøse gasser reagerer med vand - under regndråbernes fal gennem en nitrøs "atmosfære" sker følgende:
NO kan ikke opholde sig i O2 uden at blive til den rødbrune og giftige NO2
2NO +O2 --> 2NO2 + varme
NO2 i H2O-mættet atmosfære:
2NO2 + H2O --> H+ + NO3- + HNO2
Her skal bemærkes, at HNO3 salpetersyre - er en stærk syre (pK=-1)
og
HNO2 - salpetersyrling - en middelstærk syre (pK=3.29), som
begge - om end med forskellig dissocieringsgrad - i vandmættede omgivelser reagerer med H2O under fraskillelse af H+_ioner, som virker miljøforsurende (faldende pH).
HNO3 + H2O --> H3O+ + NO3-
og
HNO2 + H2O --> H3O+ + NO2-
(H3O+_ionen virker forsurende)
ofte forenklet til
HNO3 --> H+ + NO3-
og
HNO2 --> H+ + NO2-
når disse nitrøse gasser reagerer med vand - under regndråbernes fal gennem en nitrøs "atmosfære" sker følgende:
NO kan ikke opholde sig i O2 uden at blive til den rødbrune og giftige NO2
2NO +O2 --> 2NO2 + varme
NO2 i H2O-mættet atmosfære:
2NO2 + H2O --> H+ + NO3- + HNO2
Her skal bemærkes, at HNO3 salpetersyre - er en stærk syre (pK=-1)
og
HNO2 - salpetersyrling - en middelstærk syre (pK=3.29), som
begge - om end med forskellig dissocieringsgrad - i vandmættede omgivelser reagerer med H2O under fraskillelse af H+_ioner, som virker miljøforsurende (faldende pH).
HNO3 + H2O --> H3O+ + NO3-
og
HNO2 + H2O --> H3O+ + NO2-
(H3O+_ionen virker forsurende)
ofte forenklet til
HNO3 --> H+ + NO3-
og
HNO2 --> H+ + NO2-
Skriv et svar til: Forsuring?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
