Religion

Nogen som kan forklare skillelinjen mellem Jødedom og Kristendom

13. juni 2006 af Mariek (Slettet)
Hej

Jeg sidder og læser kristendommen og jødedom. Jødedom var opstået først og dernæst kristendommen med Den nye testamente.

Men er der nogen som kan forklare hvordan og hvorledes?? Jeg forstår ikke hvordan kristendommen opstår med det NT. Var det ikke nok med det gamle Testamente??

Nogen som kan forklare??

Hilsen Marie K.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2006 af Jeppedyret (Slettet)

Det lyder umiddelbart ikk som om du har læst så meget af NT?

I NT står der jo en masse om Jesus...
Det er jo ham, som de kristne tror på(Kristus = den salvede = Jesus)
Hvorimod jøderne ikke tror på, at Jesus var Kristus, Guds søn...

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2006 af Nitzen (Slettet)

De kristne tror jo på at Jesus blev født og er menneskenes frelser. Det nye testamente beskriver Jesu liv, mens det gamle ikke omtaler Jesus. Derfor bruger jøderne kun det gamle testamente, mens de kristne bruger både det gamle og det nye...

Svar #3
13. juni 2006 af Mariek (Slettet)

Hej

Ok, tror jøderne så kun på Jahve og de profeter som blev nedsendt??


Svar #4
13. juni 2006 af Mariek (Slettet)

Ok Nitzen, men hvorfor bruger de kristne så den gamle også, istedet for at holde sig til det NT??

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2006 af Jeppedyret (Slettet)

Markusevangeliet begynder(så vidt jeg husker) også som noget med:
Dette er historien om guds søn, Jesus...
- historien sku jo fortælles => NT!

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2006 af Jeppedyret (Slettet)

fordi
I GT står der noget om at der er en, som vil komme til jorden og dømme..

De kristne tror så på, at denne er Jesus...
De tror yderligere også på alt det der står i GT.

Jøderne tror ikke på Jesus var Guds søn og derfor kun på GT

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2006 af zjoz (Slettet)

#4
testamente = pagt
dvs.
GT = Gammel pagt(gælder kun mellem jøder og gud)

NT = Ny pagt(kan modtages af alle, der tager i mod frelse)

Jesus kommer til jorden for at opfylde det, der står i GT. De kristne mener, at jøderne har fejltolket noget af guds budskab, derfor er der nogle ting, de kristne bruger og andre ting de ikke bruger(forbedre).
Se bl.a. bjergprædikenen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2006 af baumann (Slettet)

Det skal lige nævne at Kristus ikke betyder "den salvede", men "den korsfæstede". Mange jøder antager Jesus som profet.

Det er derudover også to forskellige anskuelser; den kristne er mere influeret af stoicismen bl.a.

Jødedommen er desuden en religion der bygger på befalinger fra Gud til mennesket; alle disse befalinger er vigtige at følge da de er mitzvoi*. Chassider og andre mener dog at mitzvoi kan suspenderes under hensynet til at bevare liv.

Kristendommen derimod handler om kærlighedsimperativet. Du skal elske din næste! Dette ses bl.a. i Bjergprædikenen.

Et centralt problem i begge fortolkninger er teodicé-problemet: hvordan kan Gud tillade det onde?
I jødedommen kan der til tider ses en identifikation af Gud med Satan; Gud er det gode, men samtidig det Onde: dette bruger han til at prøve sit Udvalgte Folk med. Se fx Jobs Bog.

Den centrale historie i jødedommen er Abraham-dilemmaet.

* Heraf også den jødiske "konfirmation", bar mitzvah = "underlagt gudsbefaling". Det er ikke navnet på ceremonien, men derimod på den fejrede; nu er han underlagt mitzvoi.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2006 af hund (Slettet)

#8; Når man snakker om Kritus, som tydeligvis er et latinsk ord (grundet endelsen "us"), skal man gøre sig klart, at man skal helt tilbage til det græske ord krio, der betyder noget "at påstryge". Med andre ord: Kristus = Christos = den påstrøgede = den slavede = messias, færdig. Basta!

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juni 2006 af zjoz (Slettet)

#8
Gud bliver ikke indentificeret med satan hverken i Jobs bog eller generelt. Satan betyder på semitisk modstander, og man mener, at satan var en falden engel.
Gud laver et væddemål med satan i Jobs bog.

Skriv et svar til: Nogen som kan forklare skillelinjen mellem Jødedom og Kristendom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.