Fysik
Gaskonstant
15. juni 2006 af
QeenGirl (Slettet)
Hey....
Sidder lige med et kæmpe problem.. hvordan beregner man gaskonstanten....
her er min opg.
I forsøget holdes V og n konstante på v=o.5L og n på 0.0223mol man måler så sammenhngen mellem den absolutte temperatur målt i K og trykket målt i kPa.
T p
273 101.2
283 104.9
293 108.6
303 112.3
313 116
323 119.7
333 123.4
343 127.1
hÅBER virkelig der er nogen derude som kan hjælpe..
PÅ forhånd tak..
Sidder lige med et kæmpe problem.. hvordan beregner man gaskonstanten....
her er min opg.
I forsøget holdes V og n konstante på v=o.5L og n på 0.0223mol man måler så sammenhngen mellem den absolutte temperatur målt i K og trykket målt i kPa.
T p
273 101.2
283 104.9
293 108.6
303 112.3
313 116
323 119.7
333 123.4
343 127.1
hÅBER virkelig der er nogen derude som kan hjælpe..
PÅ forhånd tak..
Svar #1
15. juni 2006 af IMB (Slettet)
Idealgasloven:
pV = nRT
Isolér R (gaskonstanten) og indsæt de andre værdier, så skulle den være der.
pV = nRT
Isolér R (gaskonstanten) og indsæt de andre værdier, så skulle den være der.
Skriv et svar til: Gaskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
