Matematik

Ln

26. januar 2004 af klokkeblomst (Slettet)
Jeg skal løse følgende ligninger, men hvordan?

* ln(x)=0,4532
* e^2x-7=2,334
* e^x=5,3317
* ln(3x)=3
* (3e^2x)+(2e^x)=16

Håber der er nogle der gider hjælpe mig med hvad det er jeg skal gøre!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2004 af Samuel (Slettet)

Hints

1) ln`s omvendte værdi er e^x

2) e^x`s omvendte værdi er (naturligvis) ln

3) Se 2

4) Se 1

5) Se 2

Svar #2
26. januar 2004 af klokkeblomst (Slettet)

Har fundet ud af 1,2 og 3, men kan ikke helt gennemskue hvordan jeg skal i nr. 4.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2004 af 404error (Slettet)

Den er stort set magen til 1; brug den inverse funktion til ln, altså exp, på begge sider.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2004 af Samuel (Slettet)

Arrrh, ln`s omvendte funktion er e^x - den der skal bruges i 4...

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2004 af ababab (Slettet)

nr. 4 bliver:
* ln(3x)=3 <=> e^ln(3x)=e^3 <=> 3x=e^3 <=> x=(e^3)/3.... c",)

Skriv et svar til: Ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.