Matematik

Sinus, Cosinus, Tanges

15. juni 2006 af Leah (Slettet)
Hejsa

Jeg har fået det her spørgsmål "Udled formlerne for Sinus, Cosinus og tanges til en vinkel i en retvinklet trekant." Mhh.. Hvad menes der lige med det..? "Udled" ?

Jeg kender både til cosinus og sinus relationen. Kan i komme på nogle konkrete ulemper og fordele ved at bruge det ene og det andet.. ?

På forhånd tak! (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Ved udled menes, at du skal bevise formlerne:
Sin A = modstående/hypotenusen;
Cos A = hosliggende/hypotenusen;
Tan A = modstående/hosliggende;

En Ulempe ved sinusrelationerne er, når man skal finde en ukendt vinkel. Her vil der være to løsninger, og man kan derfor ikke se på vinklen i isoleret forstand, men bliver dog nødt til at kigge på de andre vinkler i trekanten, for at kunne konkludere hvorvidt der er 2 eller 1 løsning.

Svar #2
15. juni 2006 af Leah (Slettet)

Arg, jeg bliver sindssyg.
Tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2006 af filleellif (Slettet)

#1

I en retvinklet trekant vil der dog altid kun være en løsning, og det er den stumme (dvs. den lommeregneren giver en!)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#3 Hvad mener du med "den stumme"?
Der findes ingen stumme vinkler i normalle retvinklede trekanter.

Svar #5
15. juni 2006 af Leah (Slettet)

Mhh.. Nej, det lyder lidt underligt.

Men.. er der nogle andre ulemper og fordele ved at bruge sinus cosinus relationerne??

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#5 Nej, det vil jeg ikke mene. Det er en vurderingssag, hvad man finder nemmest at bruge. I retvinklede trekanter bør man bruge de i #1 nævnte relationer. Se desuden #1 igen for "ulempen" ved sinusrelationerne.

Svar #7
15. juni 2006 af Leah (Slettet)

mhmh. okay. Tænkte bare der var nogle flere måske (:

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2006 af Mester_Bean (Slettet)

#3 ved sinusrelationerne, mente jeg nu også _sinusrelationernerne_ (!), altså a/Sin A = b/Sin B. (cosinus relationerne c^2=a^+b^2-2ab*cos C)
Jeg går udfra, det er disse relationerne, som #0 spørger om, eller? I så fald, vil der ikke være tale om nogle ulemper/fordele, hvis det er Sin/Cos ved retvinklede trekanter.

... de andre formler (dem som bruges ved retvinklede trekanter) ved jeg faktisk ikke, om de har et navn

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
``stumme vinkler'' ... nu kan vinkler af gode grunde ikke tale, så i så fald er alle vinkler stumme. Mener du måske en stump vinkel?

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#9 Sjovt :-)
Jeg havde heller ikke lige tænkt over, hvordan det staves.
Tak for rettelsen, selvom du ikke hentyder til en rettelse af #4.

Skriv et svar til: Sinus, Cosinus, Tanges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.