Kemi
Udledning af pH-formel?
18. juni 2006 af
42 (Slettet)
Hej, er der nogen der lige kan hjælpe med udledningen af pH-formelen?
Det er noget med løsning af en andengradsligning, ud fra noget i retning af:
S + H2O --> B + H3O+
start Cs x x
ligevægt Cs-x
- eller noget i den retning?
Det er noget med løsning af en andengradsligning, ud fra noget i retning af:
S + H2O --> B + H3O+
start Cs x x
ligevægt Cs-x
- eller noget i den retning?
Svar #1
18. juni 2006 af 42 (Slettet)
ok, den kunne ikke stille det ordentligt op - håber nogen forstår?
Svar #2
18. juni 2006 af frodo (Slettet)
start:
[S]=cs
[B]=0
[H30+]=0 (vi tager ikke hensyn til vands autoprotolyse)
ligevægt
[B]=x
[H3O+]=[B]=x
[S]=cs-x (reagerer 1:1)
ved indsættelse i ligevægtsudtrykket for reaktionen, fås:
x^2/(cs-x)=Ks <=>
[H3O+]^2/(Cs-[H3O+]=Ks
hvilket kan løses for [H3O+], hvorved pH let fremkommer ved relationen pH=-log[H3O+]
[S]=cs
[B]=0
[H30+]=0 (vi tager ikke hensyn til vands autoprotolyse)
ligevægt
[B]=x
[H3O+]=[B]=x
[S]=cs-x (reagerer 1:1)
ved indsættelse i ligevægtsudtrykket for reaktionen, fås:
x^2/(cs-x)=Ks <=>
[H3O+]^2/(Cs-[H3O+]=Ks
hvilket kan løses for [H3O+], hvorved pH let fremkommer ved relationen pH=-log[H3O+]
Svar #3
18. juni 2006 af 42 (Slettet)
Det var sådan den hang sammen, takker mange gange! Så er der en enkelt bekymring mindre i morgen :S
Skriv et svar til: Udledning af pH-formel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
