Matematik
Potens med negativ eksponent
19. juni 2006 af
de_gale (Slettet)
Hej.
I min bog står at "en potens med negativ eksponent kan skrives som en brøk med tælleren 1 og samme potens med positiv eksponent i nævneren."
Der er givet et eksempel: a^-3=1/a^3
Dette eksempel forstår jeg godt.
Længere ned står dog et andet eksempel jeg ikke forstår:
1/a^-2=a^2
og der står også:1/4^-2=4^2
Er der nogen der kan forklare det til mig?
Håber jeg ^_^
I min bog står at "en potens med negativ eksponent kan skrives som en brøk med tælleren 1 og samme potens med positiv eksponent i nævneren."
Der er givet et eksempel: a^-3=1/a^3
Dette eksempel forstår jeg godt.
Længere ned står dog et andet eksempel jeg ikke forstår:
1/a^-2=a^2
og der står også:1/4^-2=4^2
Er der nogen der kan forklare det til mig?
Håber jeg ^_^
Svar #1
19. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)
a^(-2) = 1/(a^2)
Sæt ind.
1/(1/(a^2))
At dividere med en brøk svarer til at gange med den omvendte, så derfor passer det.
Sæt ind.
1/(1/(a^2))
At dividere med en brøk svarer til at gange med den omvendte, så derfor passer det.
Skriv et svar til: Potens med negativ eksponent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
