Matematik

Omvendte funktioner

19. juni 2006 af kchung (Slettet)
Hey Guy's!

Hvordan løser man denne:

f(x) = (2x+1) / 1 ?

Jeg er rimelig forvirret !
For burde den omvendte ikke være symmetrisk ? Det får jeg den slet ikke til.

Jeg får den omvendte funktion til at være:

y = 2 / (x-2)

Hilsen Kevin.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

Hvad vil du løse?
Vil du finde den omvendte funktion til:
f(x) = 2x + 1

I så fald, skal du huske at x-værdier bliver til y-værdier og omvendt. For at finde den omvendte funktion bytter du de to om og isolerer y, hvilken du kalder f^-1(x):

x = 2y + 1
<=> y = ½x - ½
f^-1(x) = ½x - ½

Svar #2
19. juni 2006 af kchung (Slettet)

Ja, jeg skal finde den omvendte funktion.

Men det er til denne funktion, jeg skal finde den omvendte:
f(x) = (2x + 1) / x

Jeg kom til skrive divideret med 1, der skulle stå x.

Hvad giver det så ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

x = (2y + 1)/y
<=> yx = 2y + 1
<=> yx - 2y = 1
<=> y(x-2) = 1
<=> y = 1/(x-2)
<=> y = (x-2)^-1
f^-1(x) = (x-2)^-1

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,

Hvorfor prøver du ikke bare selv at isolere? Det er ganske simpelt - og #1 har allerede vist dig metoden.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#4 Undskyld min ikke pædagogiske fremgangsmåde

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#5,
Det er helt fint :)

Nogle gange kan jeg bare blive lidt forvirret over, at folk hellere vil have svaret på et sølvfad end selv at prøve først. Andre gange er jeg ligeglad og giver blot svaret.

Skriv et svar til: Omvendte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.