Matematik
F(x)=b*x ^a >a og b er?
19. juni 2006 af
sunset (Slettet)
fx for den rette linie Y=ax+b
da er a stigningstallet og b skæring med 2-aksen.
men hvad er b og a for nogle størrelse for en potensfunktion: f(x)=b*x^a
?
da er a stigningstallet og b skæring med 2-aksen.
men hvad er b og a for nogle størrelse for en potensfunktion: f(x)=b*x^a
?
Svar #1
19. juni 2006 af Cecimort (Slettet)
nu er jeg ikke heelt sikker på jeg forstår dit spørgsmål..
men det du har med at gøre er en ekspoentiel funktion.. hvor er er grundtallet (vækstraten) (1+ hvor meget %væksten er på)
b er begyndelsesværdien.. og ja, skæring med y-aksen..
Nu sidder jeg ikke med min mat-bog ved mig, men mener at a = (log2-log1)/(y2-y1) eller (log2-log1)/(logy2-logy1)
når du så har a, kan du isolerer b ved følgende ligning med fiktive tal:
a=1 y-værdien=2
y=b*x^a
b=1/2
Håber det var det svar du ledte efter
men det du har med at gøre er en ekspoentiel funktion.. hvor er er grundtallet (vækstraten) (1+ hvor meget %væksten er på)
b er begyndelsesværdien.. og ja, skæring med y-aksen..
Nu sidder jeg ikke med min mat-bog ved mig, men mener at a = (log2-log1)/(y2-y1) eller (log2-log1)/(logy2-logy1)
når du så har a, kan du isolerer b ved følgende ligning med fiktive tal:
a=1 y-værdien=2
y=b*x^a
b=1/2
Håber det var det svar du ledte efter
Svar #2
19. juni 2006 af ibibib (Slettet)
Grafen for en potensfunktion skærer ikke y-aksen. Men når x=0 er y=b, så b er stadigvæk en slags startværdi.
Skriv et svar til: F(x)=b*x ^a >a og b er?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
