Matematik
bevis for en andengradsligning
20. juni 2006 af
SET (Slettet)
hej.. er der nogen der kunne hjælpe mig med at lave et bevis for en anden gradsligning? jeg er gået i stå da der er noget jeg ikke helt forstår:
x^2+px+q=0
x^2+px=-q
x^2+px+(p/q)^2=-q+(p/2)^2
(x+p/2)^2=(p^2-4q)/4
jeg ved ikke hvordan jeg kom fra den anden sidste linje til den sidste, men jeg ved at det første led for jeg pga.
(a+b)= a^2+b^2+2ab
men jeg ved ikke med det sidste led?
x^2+px+q=0
x^2+px=-q
x^2+px+(p/q)^2=-q+(p/2)^2
(x+p/2)^2=(p^2-4q)/4
jeg ved ikke hvordan jeg kom fra den anden sidste linje til den sidste, men jeg ved at det første led for jeg pga.
(a+b)= a^2+b^2+2ab
men jeg ved ikke med det sidste led?
Skriv et svar til: bevis for en andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
