Kemi
Mohrs titrering
01. februar 2004 af
Maria17 (Slettet)
Jeg skal skrive kemi-rapport om saltindholdet i havvand; deri skal jeg bl.a. besvare dette:
Beregn først stofmængden af tilsat Ag+, der jo er den samme som stofmængden af Cl- i analysen, og dernæst [Cl-] i analysen.
Mit problem er at jeg ikke kan udregne stofmængderne så de er ens.
Forsøgsbeskrivelsen lyder således:
Fremstil i en målekolbe 250 mL 0,5 M NaCl.
Udtag 5,00 mL af den fremstillede NaCl-opløsning og anbring det i en 250 mL konisk kolbe sammen med ca. 50 mL demineraliseret vand og 2 mL 0,1 M K2CrO4.
Fyld en 25 mL burette med 0,1 M AgNO3. Tilsæt nu titratoren indtil ækvivalenspunktet nås.
Jeg har så målt at der skal bruges 24,75 mL AgNO3. Jeg ved ikke om det er dette resultat der er forkert. Jeg kan ihverfald ikke få det til at passe med stofmængden af Cl- som jeg har udregnet til at være 0,125 mol.
Nogen der kan hjælpe?
Mvh. Maria
Beregn først stofmængden af tilsat Ag+, der jo er den samme som stofmængden af Cl- i analysen, og dernæst [Cl-] i analysen.
Mit problem er at jeg ikke kan udregne stofmængderne så de er ens.
Forsøgsbeskrivelsen lyder således:
Fremstil i en målekolbe 250 mL 0,5 M NaCl.
Udtag 5,00 mL af den fremstillede NaCl-opløsning og anbring det i en 250 mL konisk kolbe sammen med ca. 50 mL demineraliseret vand og 2 mL 0,1 M K2CrO4.
Fyld en 25 mL burette med 0,1 M AgNO3. Tilsæt nu titratoren indtil ækvivalenspunktet nås.
Jeg har så målt at der skal bruges 24,75 mL AgNO3. Jeg ved ikke om det er dette resultat der er forkert. Jeg kan ihverfald ikke få det til at passe med stofmængden af Cl- som jeg har udregnet til at være 0,125 mol.
Nogen der kan hjælpe?
Mvh. Maria
Svar #1
01. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)
det ser da rigtigt ud:
n(Ag+) = 24,75mL * 0,1M = 2,48 mmol
n(Cl-) = 0,5M * 5mL = 2,5 mmol
Så der er ikke blevet overtitreret.
Derimod kan jeg ikke se hvor du får 0,125mol fra???
n(Ag+) = 24,75mL * 0,1M = 2,48 mmol
n(Cl-) = 0,5M * 5mL = 2,5 mmol
Så der er ikke blevet overtitreret.
Derimod kan jeg ikke se hvor du får 0,125mol fra???
Svar #2
01. februar 2004 af Maria17 (Slettet)
Hej
Mange tak for hjælpen :-)
Det er fordi jeg troede man skulle sige: 0,250L * 0,5M...
Mange tak for hjælpen :-)
Det er fordi jeg troede man skulle sige: 0,250L * 0,5M...
Skriv et svar til: Mohrs titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
