Matematik
hjælp
27. juli 2006 af
nybroe (Slettet)
Er der nogen der kan vise mig hvordan jeg løser dette regne stykke i diverse trin?????
x(2-a) - y(2-a)
Resultatet bliver (2-a)(x-y)
mange tak på forhånd
johnny
x(2-a) - y(2-a)
Resultatet bliver (2-a)(x-y)
mange tak på forhånd
johnny
Svar #1
27. juli 2006 af Sansnom (Slettet)
Lad os tage et lidt lettere eksempel først.
5z-bz
Da z er fælles i begge led, kan vi sætte z udenfor parantes.
5z-bz = z(5-b)
Din opgave er tilsvarende, idet det blot er (2-a), der er fælles i begge led:
x(2-a) - y(2-a) = (2-a)(x-y)
Såre simpelt.
Vi kan også tage det i flere skridt. Hvis nu vi skriver z istedet for (2-a), dvs z er ligmed 2-z
x(2-a) - y(2-a) = xz-yz = z(x-y) = (2-z)(x-y)
5z-bz
Da z er fælles i begge led, kan vi sætte z udenfor parantes.
5z-bz = z(5-b)
Din opgave er tilsvarende, idet det blot er (2-a), der er fælles i begge led:
x(2-a) - y(2-a) = (2-a)(x-y)
Såre simpelt.
Vi kan også tage det i flere skridt. Hvis nu vi skriver z istedet for (2-a), dvs z er ligmed 2-z
x(2-a) - y(2-a) = xz-yz = z(x-y) = (2-z)(x-y)
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
