Matematik
Grafregneren
03. august 2006 af
andersthingholm (Slettet)
Hej,
Jeg har denne funktion
f(x) = -1/3x^3+5x^2
Jeg har regnet med frem til at nulpunkterne er 0 og 15.
Hvis jeg tegner grafen på din grafregner og laver en calc value på x=15, giver den fejl - "INVALID". Burde den ikke give mig 0 ?
På forhånd tak.
Jeg har denne funktion
f(x) = -1/3x^3+5x^2
Jeg har regnet med frem til at nulpunkterne er 0 og 15.
Hvis jeg tegner grafen på din grafregner og laver en calc value på x=15, giver den fejl - "INVALID". Burde den ikke give mig 0 ?
På forhånd tak.
Svar #1
03. august 2006 af Duffy
f(x) = -1/3x^3+5x^2 kan omskrives til
-1/3*x^2*(x-15)
ved at 'sætte -1/3x^2 udenfor parentes'
Heraf ses let at nulpunkterne er
{0 , 0 , 15}
Nul er altså dobbelt rod i polynomiet.
Mht det invalide, så må du lave en tastefejl.
Duffy
-1/3*x^2*(x-15)
ved at 'sætte -1/3x^2 udenfor parentes'
Heraf ses let at nulpunkterne er
{0 , 0 , 15}
Nul er altså dobbelt rod i polynomiet.
Mht det invalide, så må du lave en tastefejl.
Duffy
Svar #2
03. august 2006 af andersthingholm (Slettet)
Hej igen,
Nå nu fandt jeg ud af hvad der var galt - det er ZOOM funktionen der giver fejlen.
Hvis zoom er sat til ZStandard, giver den fejl, når man plotter x=15 ind, men hvis zoom er sat til ZoomFit kan jeg sagtens plotte 15 ind.
Jeg var også ved at gå nuts :-)
Nå nu fandt jeg ud af hvad der var galt - det er ZOOM funktionen der giver fejlen.
Hvis zoom er sat til ZStandard, giver den fejl, når man plotter x=15 ind, men hvis zoom er sat til ZoomFit kan jeg sagtens plotte 15 ind.
Jeg var også ved at gå nuts :-)
Skriv et svar til: Grafregneren
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
