Matematik
Integralregning
02. februar 2004 af
BirgitteII (Slettet)
Hej, har lige brug for lidt hjælp:
Jeg skal løse lignigen f(t) = 0,123 for t tilhøre [0;2pi] og f(t) = integralet med nedregrænse 0 og øvregrænse t sin(x)dx.
Stamfunktionen er -cos(x)
Det eneste jeg er kommet frem til er:
f(t) = [-cos(x)] = -cos(x)-(.cos(X)) = 0,123, men hvad så....
På forhånd tak
Jeg skal løse lignigen f(t) = 0,123 for t tilhøre [0;2pi] og f(t) = integralet med nedregrænse 0 og øvregrænse t sin(x)dx.
Stamfunktionen er -cos(x)
Det eneste jeg er kommet frem til er:
f(t) = [-cos(x)] = -cos(x)-(.cos(X)) = 0,123, men hvad så....
På forhånd tak
Svar #1
03. februar 2004 af sigmund (Slettet)
Du får stamfunktionen til sin(x) til -cos(x). Siden regner du det bestemte integralet fra 0 til t ud: -cos(t)+cos(0)=-cos(t)+1=1-cos(t). Dette sættes lig med 0.123, og ligningen løses mht. t.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
