Matematik

ubestemt intergrale

11. august 2006 af baloon (Slettet)
Hvordan finder man den ubestemte intergrale til denne her:

S kubikrod(x^2) dx

Mit bud:

g(x) = x^2
g'(x) = 2

dx = (1/2x) dt

S kubikrod(t) * (1/2x) dt

Kan ikke kommer videre herfra.

Er der nogle herinde der kan vise hvordan man ellers løser den

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2006 af Sansnom (Slettet)

kubikrod(x^2) = (x^2)^(1/3) = x^(2/3)

Derfra skulle det være let at finde stamfunktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2006 af Duffy

S kubikrod(x^2) dx =

S (x^2)^(1/3) dx =

S x^(2/3) dx = 3/5*x^(5/3) + k




pga reglen

(a^n)^m = a^(nm)



Duffy





Svar #3
11. august 2006 af baloon (Slettet)

okay!

har løst alle de andre opgaver men mangler kun én opgave tilbage.
Den kan jeg ikke rigtig finde ud af, håber nogle herinde vil vise hvordan man løser denne ubestemte intergrale.

S 1 / pentarod(x)

pentarod vil sige x^(1/5)

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2006 af Duffy

S 1 / pentarod(x) dx =

S (x^(-1/5)) dx

prøv nu.



Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

#3 Du gør som vist i #2 og #1 men blot med -1/5 som eksponent i stedet for 2/3, da
(x^a)' = ax^(a-1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2006 af Duffy

#3: Husk

S x^n dx = 1/(n+1)*x^(n+1) + k , n<>-1.

Svar #7
11. august 2006 af baloon (Slettet)

jep har fundet ud af det nu.

bruger reglen med (1/a+1)x^(a+1)

og får som resultat 75/4.

Svar #8
11. august 2006 af baloon (Slettet)

Hov glemte at sige at det var en bestemt intergrale. havde nemlig grænserne øvredel 32 og nedredel 1
og heraf 75/4

Skriv et svar til: ubestemt intergrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.