Fysik
afbøjningsvinkel
13. august 2006 af
Ahmad0000 (Slettet)
heyy..
Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:
Lyd fra et udladningsrør med hydrogen sendes gennem et optisk gitter med 560 spalter pr. mm. Herefter skal jeg beregne afbøjningsvinklen til den røde linie (lambda = 656nm) i første orden.
Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:
Lyd fra et udladningsrør med hydrogen sendes gennem et optisk gitter med 560 spalter pr. mm. Herefter skal jeg beregne afbøjningsvinklen til den røde linie (lambda = 656nm) i første orden.
Svar #2
14. august 2006 af KickAzz (Slettet)
Benyt følgende formel:
Sin Ø = (m * lamda)/(d)
d bestemmes: 1/560 mm^(-1) = 0,001785.. mm = 1785,.. nm
Sin Ø = (1 * 656 nm)/(1785,.. nm) = 0,367..
Afbøjningsvinklen er altså: 21,55º.
Dette burde være korrekt, men nu har jeg ikke haft en fysikbog åbnet i ca. 3 måneder :)
Sin Ø = (m * lamda)/(d)
d bestemmes: 1/560 mm^(-1) = 0,001785.. mm = 1785,.. nm
Sin Ø = (1 * 656 nm)/(1785,.. nm) = 0,367..
Afbøjningsvinklen er altså: 21,55º.
Dette burde være korrekt, men nu har jeg ikke haft en fysikbog åbnet i ca. 3 måneder :)
Svar #3
14. august 2006 af Ahmad0000 (Slettet)
heey..
Jo det er fuldstændigt korrekt.. Jeg spurgte min lærer idag.. tusind tak i hvert fald
Jo det er fuldstændigt korrekt.. Jeg spurgte min lærer idag.. tusind tak i hvert fald
Skriv et svar til: afbøjningsvinkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
