Tysk

Rigtige form?

20. august 2006 af deniz_g (Slettet)
hej!!

Er i tvivl om hvordan man kan finde ud af det/ bøje. hvilket form der er rigtigt?

1. ___ Stadt(f) heisst Bonn (Dieser)
2. ___ Mensch (m) kennt die stadt (jeder)
3. ___ Verhandlungen(pl) des Staates werden..(aller)
4. ___ Tag (akk,m) baut man in Berlin an denn neun regierungen (jeder)
5. Man hat ___ Architekten (m) freie Hand gegeben (jeder)

( ___ )= indsæt ordet
(f)= køn
mit bud:
1.Diese
2.??
3.Allen
4. Jeden
6.???

Har kigget på min grammatikbogen?, men ingen resultat

mvh Denizz


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2006 af Milla_88 (Slettet)

2. Jeder
3. Alle
5. Jeden, hvis altså du mener Architekt (singularis)

Eller synes jeg, det ser rigtigt ud...

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2006 af Zutte (Slettet)

Hvis Architekt er ental og hankøn, skal det være "jedem".

Man = grundled

Har givet = udsagnsled

Frie hænder = genstandsled

Hver arkitekt = hensynsled


Hankøn i dativ (hensynsled) = em-endelse.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2006 af Milla_88 (Slettet)

Ja, selvfølgelig, det er klart, undskyld min uopmærksomhed...

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2006 af Zutte (Slettet)

Det går jo nok. Jeg mener vist heller ikke, at jeg har lavet alt fejlfrit i mit liv :)

Skriv et svar til: Rigtige form?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.