Matematik

Vektorer (3.067)

20. august 2006 af Hilano (Slettet)
Hej alle,


I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(-3,-4) og en vektor a = (1,2)
Punkterne A og B er bestemt ved


PA vektor = -a vektor

PB vektor = 2 * a vektor hat


Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B
- disse har jeg fået til hhv A=(-4,-6) og B=(-7,-2) Passer det?


Bestem koordinatsættet til projektionen af AP vektor på AB vektor.
- her sætter jeg det op på følgende måde

AP vektor prik AB vektor divideret med længden af AB vektor i anden ganget med AB vektor
men hvad er AP vektor for en?


På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det er bare vektoren fra A til P - som du finder ved at trække vektor A fra vektor P.

Svar #2
20. august 2006 af Hilano (Slettet)

Men jeg har jo ikke nogen egentlig vektor p?

P er jo et punkt

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Du har selv skrevet, at PA vektor = -a vektor, så PA vektor må være a vektor.

Du har også koordinaterne til både P og A, så du kan også regne PA vektor ud vha de to punkter.


Svar #4
20. august 2006 af Hilano (Slettet)

Er lidt forvirret nu...

Mener du ikke vektor AP et af stederne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Jo, jeg skrev forkert, sorry.

AP = (-1;-2)

Svar #6
20. august 2006 af Hilano (Slettet)

Er det ikke vektor PA der er (-1,-2) og så er vektor AP det omvendte, altså (1,2) eller?

Men så er vektor a og vektor AP jo ens?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#6,
Doh, jeg skulle vist bare gå i seng.

Jo, PA = -a, så AP = a = (1;2)

Svar #8
21. august 2006 af Hilano (Slettet)

hehe det er bare i orden :)

Tak for hjælpen i hvert fald, jeg forsøger mig lidt videre

Skriv et svar til: Vektorer (3.067)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.