Matematik

finde funktionsforskrift, når man har f'

23. august 2006 af Stinnie (Slettet)
Hejsa..
¨jeg sidder fast i sidst spørgsmål af en opgave, som lyder således:

bestem f(x) , når f'(x)=sin(x)

vi har fået at vide at f(x)=-½cos2x
men jeg ved ikke hvordan man kommer frem til det.. håber på hjælp fra nogen..

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Mener du ikke, at f'(x)=sin(2x)?

Ellers er det svar du skriver forkert.

Svar #2
23. august 2006 af Stinnie (Slettet)

ja, det gør jeg. det kan godt være vi har fået et forkert svar. men derefter skal vi så indsætte f(½pi)=2 og finde konstanten

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvis du skal finde stamfunktionen til f(x) = sin(2x), så benyt substituionen t=2x.

Svar #4
23. august 2006 af Stinnie (Slettet)

det kan jeg ikk lige umiddelbart se

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Har du lært om integration ved substitution?

Svar #6
23. august 2006 af Stinnie (Slettet)

nej..

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Tja, så ved jeg ikke, hvad meningen er.

Du kan dog vise, at f(x)=-½cos2x er stamfunktion ved at differentiere den.

Skriv et svar til: finde funktionsforskrift, når man har f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.