Matematik

Cirklens ligning

24. august 2006 af sdj (Slettet)
Hej! Er der nogen der vil tjekke denne opgave for fejl?

Beskriv cirklens ligning:

x^2-3x+y^2-6y-1=0

(x+½(-3))^2-(½(-3))^2+(y+½(-6))^2-(½(-6))^2-1=0

(x-1,5)^2-2,25+(y-3)^2-9-1=0

(x-1,5)^2+(y-3)^2-12,25=0

(x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25^2


ville det være forkert at indsætte:

sqr((x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25)

mellem de sidste to linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2006 af dnadan (Slettet)

Det ville være forkert, da cirklens lignings skrives som:
(x-x1)^2+(y-y1)^2=r^2

Så, så snart du har noget den form, skal du ikke arbejde videre med den

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Din sidste linie er forkert.

Hertil er det ok
(x-1,5)^2+(y-3)^2-12,25=0

Derefter skal du have:
(x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25=3,5^2

Svar #3
24. august 2006 af sdj (Slettet)

Nej det er heller ikke det jeg mener:)

Men ville det ikke være mere rigtigt at skrive:

x^2-3x+y^2-6y-1=0

(x+½(-3))^2-(½(-3))^2+(y+½(-6))^2-(½(-6))^2-1=0

(x-1,5)^2-2,25+(y-3)^2-9-1=0

(x-1,5)^2+(y-3)^2-12,25=0

sqr((x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25)

(x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25^2


Hvad med alt det andet, er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2006 af dnadan (Slettet)

#2 Godt du så den fejl, den overså jeg lige:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#3,
Nej, der er ikke korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2006 af Virania (Slettet)

#3

sqr((x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25)

Hvorfor er det du vil have denne linie med? Den giver ikke ret meget mening for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2006 af Virania (Slettet)

#3

sqr((x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25)

Hvorfor er det du vil have denne linie med? Den giver ikke ret meget mening for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2006 af jgthb (Slettet)

"sqr((x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25)"

Du kan ikke sætte en hel ligning ind i en parentes for en funktion. Det skal være sådan:

sqrt((x-1,5)^2+(y-3)^2)=sqrt(12,25)

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2006 af Missbbj (Slettet)

næ det ville det ikke udfra min vurdering, for kvadratroden af det er jo = 12,25
...kommer forresten frem til samme resultat som dig!

missbbj

Svar #10
24. august 2006 af sdj (Slettet)

#5 Jamen skal jeg så ikke skrive:

sqr((x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25)

(x-1,5)^2+(y-3)^2=3,5^2

Eller skal jeg bare skrive:

(x-1,5)^2+(y-3)^2=3,5^2

og så bare glemme den kvadratrod :P ?

Svar #11
24. august 2006 af sdj (Slettet)

NU er jeg forvirret :S ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Du skal helt glemme den kvadratrod.

Du har regnet rigtigt indtil den næstsidste linie:
(x-1,5)^2+(y-3)^2-12,25=0

Derefter mangler du blot:
(x-1,5)^2+(y-3)^2=12,25
<=>
(x-1,5)^2+(y-3)^2=3,5^2

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. august 2006 af jgthb (Slettet)

#10. du skal overhovedet ikke bruge kvadratrodsfunktionen. Når du har ligningen
(x-1,5)^2+(y-3)^2=3,5^2
er du færdig. du kan eventuelt lige regne 3,5^2 ud, som du også har gjort

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. august 2006 af jgthb (Slettet)

det var ikke for at forvirre dig, jeg skrev indlæg 8. Det var bare så ikke skrev noget nonsens

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. august 2006 af Missbbj (Slettet)

ja glem den kvadratrod for 3,5^2 = r^2 = 12,25 og det er det resultat du skal have stående

Ked af hvis jeg forvirre, men det er to år siden jeg gik ud af gym

Svar #16
24. august 2006 af sdj (Slettet)

Okay, tak fo hjælpen alle sammen! Tror jeg har styr på det nu! Hvis I gider og tid må I da også godt tjekke denne her :) Er lidt usikker på den nemlig!

x^2+10x+y^2-8y+40=0

(x+½10)^2-(½10)^2+(y+½(-8))^2-(1(-8))^2+40=0

(x+5)^2-25+(y-4)^2-16+40=0

(x+5)^2+(y-4)^2-1=0

(x+5)^2+(y-4)^2=1^2

Er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. august 2006 af jgthb (Slettet)

ja, det er rigtigt, selv om du har lavet en slåfejl i anden linje ved (1(-8)) som skulle være (½(-8))

Brugbart svar (0)

Svar #18
24. august 2006 af Missbbj (Slettet)

puha det er godt nok sent til det her
-regner på livet løs..

Svar #19
24. august 2006 af sdj (Slettet)

Okay, det var da godt! tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. oktober 2007 af sira (Slettet)

En cirkel har ligningen

x^2+8x+y^2-6y=11

Hvad er cirkels radius og centrum?


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.