Matematik

f(x) = 0

04. februar 2004 af O'lai (Slettet)
f(x) = x^2-x-2 ; -3Hvordan løses så f(x) = 0 ?

Er bare længe siden jeg har haft det.. Noget med det kan gøres på grafregneren, men hvordan algebraisk?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2004 af erdos (Slettet)

Det er da bare en andengradsligning...

d = b^2-4ac osv...

Kan du ikke huske det? Så ville jeg skynde mig at få det læst...

Svar #2
04. februar 2004 af O'lai (Slettet)

Okaj..

Jo kan godt huske det, men ikke at man sku gøre det når der står løs f(x) = 0.

Nu har jeg så fundet frem til at d= -7, dvs. at der ingen løsninger findes.. Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2004 af Brian (Slettet)

Nej, D = 9. D = b^2 - 4*a*c, men c er jo negativ, og så har du en "minus minus" situation i udregningen af D.

Til gengæld så er D et kvadrattal, så resten bliver ikke så grimt.

Når du så har fundet løsningerne, så er det vigtigt at være opmærksom på f's definitionsmængde... ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2004 af malene (Slettet)

D=(-1)^2-(4*1*-2)=1+8=9
dvs X=2 v x=-1

Svar #5
04. februar 2004 af O'lai (Slettet)

Tak tak..
Definitionsmængden som jo er fra -3 til 2 holder også da vi får x til 2 eller -1..

Tak igen ;)

Svar #6
04. februar 2004 af O'lai (Slettet)

Hey igen-- Værdimængden, hvordan skal den skrives? Er det så [-3;2] ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2004 af gardengate (Slettet)

Vm(f)=[-3;2]

har dog ikke regnet opgaven efter, men sådan skriver du det :D

Svar #8
04. februar 2004 af O'lai (Slettet)

Ja oki.. Men det var mere om det passede?

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2004 af iB (Slettet)

Hov, er [-3;2] ikke Def.m. du har taget der? (eller blir Vm det samme?)

Husk at du er nød til at find max og min i Dm for at få Vm !

Svar #10
05. februar 2004 af O'lai (Slettet)

jo det er så....
Øh tror du at du lige på stående fod kan sige hvad Vm bliver? og hovrn finder man max og min i Dm? Sætter -3 og 2 ind??

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2004 af iB (Slettet)

Du har 2 alternativer: Klassisk funktionundersøgelse hvor du ser på f´(x) og alt det der, eller du kan tegne f(x). Minimum vil ved toppunktet som er midt mellem de to nulpunkter. Dvs min(f)=f(x), hvor x=(-1+2)/2

max(f)=f(x), hvor x=-3 (grænsen)

=> Dm(f)=[min(f);max(f)]

(håber sq det er rigtig :o))

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2004 af ninaolesen (Slettet)

vm er jo værdi mængden på y-akslen
hvor dm er definitions på x- akslen

Skriv et svar til: f(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.