Matematik
opg 124 + 131 Mat 3H
24. august 2006 af
Guruen (Slettet)
HEj Alle.. JEg håber i vil hjælpe mig med følgende to opgaver, som jeg ikke helt ved hvordan skal løses (tror dog at de skal løses lidt ens)
124: Funktionen f er bestemt ved, at f(x)=½-sinx , xE[0,2pi[. Bestem de(n) Stamfunktion(er) til f, hvis grafer har x-aksen som tangent..
SÅ: F(x)=½x + cosx (ikke?) -- og så hva?
131: På figuren ses grafen A (y= ½x-1) for funktionen f. Angiv en forskrift for den satamfkt. F til f, hvis graf har A som tangent i (3/2,f(3/2))
på forhånd tak :)
124: Funktionen f er bestemt ved, at f(x)=½-sinx , xE[0,2pi[. Bestem de(n) Stamfunktion(er) til f, hvis grafer har x-aksen som tangent..
SÅ: F(x)=½x + cosx (ikke?) -- og så hva?
131: På figuren ses grafen A (y= ½x-1) for funktionen f. Angiv en forskrift for den satamfkt. F til f, hvis graf har A som tangent i (3/2,f(3/2))
på forhånd tak :)
Svar #1
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)
I 124 - du mangler +k i din stamfunktion. Du skal så bruge tangent oplysningen til at bestemme k.
Svar #2
24. august 2006 af Guruen (Slettet)
så tangeten er y=0, dette skal jeg vel så sætte ind i F(x) og isolere k eller hvad?..
MEn der er jo også et x..
Skal jeg først sætte den ind i f(x) og isolere x og dernæst det nyfundne x samt y=0 i F(x) og isolere k?
MEn der er jo også et x..
Skal jeg først sætte den ind i f(x) og isolere x og dernæst det nyfundne x samt y=0 i F(x) og isolere k?
Svar #3
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Da y=0 er tangent til F(x), har du en tangent hældning på 0. Dvs, at f(x)=0. Løs den ligning og få to værdier af x - lad os kalde dem x1 og x2, hvor y=0 tangerer grafen for F.
Dvs, at F(x1)=0 hhv F(x2)=0. Løs hver af disse ligninger for at bestemme k. Du har dermed de to løsninger.
Husk at foretage en (grafisk kontrol) af dit facit :)
Dvs, at F(x1)=0 hhv F(x2)=0. Løs hver af disse ligninger for at bestemme k. Du har dermed de to løsninger.
Husk at foretage en (grafisk kontrol) af dit facit :)
Skriv et svar til: opg 124 + 131 Mat 3H
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
